Kapr se žloutkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1000gramůKapr obecný
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceCitronová šťáva
- 200gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
64 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
243 mg
Postup přípravy
- 1V hrnku smícháme žloutky, zeleninový vývar, 70 g másla, 1 lžíci citronové šťávy a sůl. Vše zahříváme za stálého šlehání ve vodní lázni do zhoustnutí. Zahříváme těsně pod bodem varu, aby se omáčka nesrazila. Očištěné a omyté porce kapra osolíme, zakapeme zbylou citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet. Potom porce zvolna podusíme na zbylém másle doměkka.
- 2Podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.