Kapr smažený ve vinném těstíčku
40 min.
Ingredience
- 1000gramůKapr obecný
- 20gramůSůl
- 120gramůVejce slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5decilitrVíno bílé
- 2lžíceOlej stolní
- 200gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
389 mg
Cukr
140 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra zbavíme kůže a hřbetní kosti. Maso omyjeme, nakrájíme na porce a mírně osolíme.
- 2Z vajec rozšlehaných s vínem, z hladké a hrubé mouky a trošky oleje připravíme těstíčko, ve kterém jednotlivé porce smáčíme. Zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy.
- 3Po usmažení kapra ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.