Kapr v leču se zakysanou smetanou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250mililitrůVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej rostlinný
- 300gramůPaprikové lusky čerstvé
- 150gramůRajčata
- 100gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 500gramůKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
975 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- 2Potom maso osolíme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
- 3Opečené porce vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme ji a vmícháme mletou papriku. Zalijeme trochou vody, vložíme zpět porce kapra a pečeme.
- 4Po chvíli přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata.
- 5Při dopékání kapra podlijeme smetanou a omáčku podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.