Kapr v paprikové omáčce
30 min.
Ingredience
- 20gramůSlanina vepřová
- 1lžíceCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 500gramůKapr obecný
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
116 mg
Cukr
65 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce kapra osušíme, protkneme klínky slaniny a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet.
- 2Potom porce osušíme, osolíme a vložíme na rozehřátý olej na pánev. Zvolna opékáme po obou stranách, vyjmeme a olej slijeme.
- 3Do pánve přidáme máslo, rozehřejeme a poprášíme hladkou moukou a mletou paprikou. Osmahneme, přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme na hladkou omáčkou. Vložíme porce kapra a jen prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.