Kapr v paprikové omáčce

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
116 mg
Cukr
65 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté porce kapra osušíme, protkneme klínky slaniny a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet.
  • 2
    Potom porce osušíme, osolíme a vložíme na rozehřátý olej na pánev. Zvolna opékáme po obou stranách, vyjmeme a olej slijeme.
  • 3
    Do pánve přidáme máslo, rozehřejeme a poprášíme hladkou moukou a mletou paprikou. Osmahneme, přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme na hladkou omáčkou. Vložíme porce kapra a jen prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.