Kapr ve smetanové omáčce
50 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 4lžíceCitronová šťáva
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžičkyKapary
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1kilogramKapr obecný
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
53 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
73 mg
Cukr
211 mg
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, opláchneme, osušíme a naporcujeme. Porce vložíme do mísy, zalijem 3 lžícemi citronové šťávy a necháme pod fólií asi 1 hodinu v chladničce. Poté kapra osolíme, obalíme smíchanými mletými paprikami. Polovinu másla nakrájíme a polovinu rozpustíme, sýr nastrouháme.
- 2Polovinu smetany s polovinou másla vlijeme do zapékací mísy, přidáme porce kapra, přelijeme rozehřátým máslem a pod poklicí asi 15 minut dusíme. Poté kapra zasypeme strouhaným sýrem a bez poklice pečeme v předehřáté troubě, dokud sýr nezezlátne.
- 3Upečeného kapra opatrně vyjmeme do pekáče a necháme hřát v troubě na minimum. Do šťávy se smetanou vlijeme zbytek smetany a zašleháme žloutky rozmíchané se solamylem. Za stálého šlehání necháme omáčku zhoustnout, ale dbáme, aby se nevařila. Na závěr přidáme kapary a 1 lžíci citronové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.