Kapr zapečený ve vinné omáčce
50 min.
Ingredience
- 1špetkaCitronová kůra
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 125mililitrůVíno bílé
- 1000gramůKapr obecný
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
25 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
66 mg
Cukr
556 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme máslem.
- 2Porce položíme na rozehřátý gril a po každé straně grilujeme asi 5 minut.
- 3V horké vodní lázni vyšleháme vejce se solí, pepřem, citronovou kůrou a vínem do krému - omáčku nesmíme vařit.
- 4Porce kapra vložíme do zapékací mísy, potřeme je vinnou omáčkou a zapečeme na grilu.
- 5Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.