Kapří čorba
55 min.
Ingredience
- 400gramůKapr obecný
- 100gramůZelenina kořenová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 50gramůCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
735 mg
Cukr
569 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou, nastrouhanou zeleninu osmahneme na másle, přidáme protlak, sůl, horkou vodu a vše vaříme 20 minut.
- 2Polévku procedíme a zamícháme do ní nakrájené kapří maso bez kůže a kostí. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a vaříme dalších 15 minut.
- 3Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.