Kapří mlíčí po florentsku
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory pečené
- 600gramůMlíčí z kapra
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Špenát s mlíčím vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 3 minuty. Scedíme a necháme okapat. Špenátové listy posekáme.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mlíčí a posekaný špenát, orestujeme, stáhneme z ohně a vložíme i s máslem do pekáčku. Zasypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v předehřáté troubě.
- 3Podáváme s pečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.