Kapří noky

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
101 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra stáhneme, vykostíme a třikrát umeleme. Do mísy s mletým kapřím masem přidáme bílky, vejce, strouhaný muškátový oříšek, osolíme, vše vařečkou utřeme a dáme na chvíli do ledničky vychladit.
  • 2
    Do vychlazené směsi po troškách vmícháme smetanu a znovu vychladíme.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vodu se lžičkou soli, do které zavařujeme noky vykrájené lžičkou. Když voda i s noky začne znovu vřít, stáhneme plamen, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme „táhnout“ při cca 90 °C asi 6-8 minut.
  • 4
    Noky scedíme, narovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, posypeme strouhaným sýrem, přelijeme bešamelem a dáme na chvíli do středně vyhřáté trouby zapéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.