Kapří noky
110 min.
Ingredience
- 500gramůKapr obecný
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250mililitrůBešamel
- 50gramůSýr Parmezán
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
101 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapra stáhneme, vykostíme a třikrát umeleme. Do mísy s mletým kapřím masem přidáme bílky, vejce, strouhaný muškátový oříšek, osolíme, vše vařečkou utřeme a dáme na chvíli do ledničky vychladit.
- 2Do vychlazené směsi po troškách vmícháme smetanu a znovu vychladíme.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu se lžičkou soli, do které zavařujeme noky vykrájené lžičkou. Když voda i s noky začne znovu vřít, stáhneme plamen, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme „táhnout“ při cca 90 °C asi 6-8 minut.
- 4Noky scedíme, narovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, posypeme strouhaným sýrem, přelijeme bešamelem a dáme na chvíli do středně vyhřáté trouby zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.