Kapří perkelt
50 min.
Ingredience
- 800gramůKapr obecný
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2decilitryZakysaná smetana
- 2lžíceKečup
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
38 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet. Potom podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme kečup a dusíme do měkka.
- 2Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou s vodou a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, omáčku přivedeme k varu, vložíme zpět porce kapra a prohřejeme.
- 3Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.