Kapří pyramida
40 min.
Ingredience
- 500gramůKapr obecný
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
50 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
10 mg
Cukr
420 mg
Postup přípravy
- 1Kapra stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na 12-15 malých plátků, které osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
- 2Bílky slabě osolíme a ušleháme v pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těsto.
- 3V pánvi rozehřejeme olej.
- 4Připravené plátky kapra namáčíme v těstě a krátce smažíme po obou stranách.
- 5Kulatou mísu vyložíme papírovým ubrouskem. Hotové řízky do mísy vyrovnáme tak, aby vznikla pyramida.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.