Kapří pyramida

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
50 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
10 mg
Cukr
420 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na 12-15 malých plátků, které osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
  • 2
    Bílky slabě osolíme a ušleháme v pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těsto.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej.
  • 4
    Připravené plátky kapra namáčíme v těstě a krátce smažíme po obou stranách.
  • 5
    Kulatou mísu vyložíme papírovým ubrouskem. Hotové řízky do mísy vyrovnáme tak, aby vznikla pyramida.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.