Kapří ragú se zakysanou smetanou
65 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 1000gramůPaprikové lusky čerstvé
- 700gramůRajčata
- 50gramůSlanina vepřová
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř bílý
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůZakysaná smetana
- 400gramůKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky.
- 2V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Poprášíme mletou paprikou, přidáme papriky, rajčata, osolíme a opepříme. Dusíme asi 3 minuty, přilijeme vývar a zvolna dusíme ještě 30 minut.
- 3Omyté porce kapra, pokapané citronovou šťávou přidáme k zelenině a dusíme dalších 5 minut. Potom vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme mletou paprikou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.