Kapří tokáň
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 50gramůPaprika mletá sladká
- 400mililitrůVíno červené
- 1000gramůKapr obecný
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
53 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra nakrájíme na proužky široké přibližně 2 cm a dlouhé 5 cm. Maso osolíme, poprášíme moukou smíchanou s paprikou a opečeme po všech stranách na pánvi na rozehřátém sádle.
- 2Chvíli před dopečením kapra podlijeme červeným vínem a ještě asi 5 minut povaříme.
- 3Porce upravíme na nahřáté talíře, podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.