Kapsa s hruškami
70 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 20gramůCukr moučkový
- 15gramůDroždí sušené
- 100mililitrůMléko polotučné
- 300gramůHrušky
- 60mililitrůSirup Golden
- 100gramůMarmeláda meruňková
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka nasypeme droždí a necháme na teplém místě vzejít.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, špetku soli, přidáme máslo, vejce a kvásek. Těsto dobře vypracujeme a necháme v teple kynout.
- 3Vykynuté těsto vložíme do formy a pečeme v troubě asi 40 minut.
- 4Vrchní část buchty odřízneme vnitřek vydlabeme, necháme jen asi 2 cm silné stěny.
- 5V misce smícháme nakrájené hrušky se sirupem, přilijeme likér a přimícháme marmeládu. Směsí naplníme buchtu, přiklopíme odříznutou částí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.