Kapsa s třešněmi
75 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 20gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 15gramůDroždí sušené
- 100mililitrůMléko polotučné
- 350gramůTřešně
- 50gramůCukr krupice
- 100gramůMarmeláda višňová
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
986 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka vsypeme sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít.
- 2V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo, vejce, kvásek, špetku soli, promícháme a vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout. Těsto vložíme do formy a pečeme při střední teplotě 40 minut. Vršek buchty odřízneme a vnitřek vydlabeme. Necháme jen 2 cm silné stěny.
- 3Třešně vypeckujeme, svaříme s cukrem, přimícháme marmeládu a likér. Naplníme buchtu třešňovou směsí a přiklopíme odříznutou část.
- 4Při podávání posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.