Kapsa s třešněmi

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
986 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka vsypeme sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít.
  • 2
    V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo, vejce, kvásek, špetku soli, promícháme a vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout. Těsto vložíme do formy a pečeme při střední teplotě 40 minut. Vršek buchty odřízneme a vnitřek vydlabeme. Necháme jen 2 cm silné stěny.
  • 3
    Třešně vypeckujeme, svaříme s cukrem, přimícháme marmeládu a likér. Naplníme buchtu třešňovou směsí a přiklopíme odříznutou část.
  • 4
    Při podávání posypeme cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.