Kapucínský chlebíček
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
- 140gramůStrouhanka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKrupice dětská
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMandle plátky
- cukrová poleva
- 150gramůCukr moučkový
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
1 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme vejce, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a znovu šleháme. Potom přidáme plátky mandlí, mouku smíchanou s práškem do pečiva, strouhanku a skořici. Vše dobře vymícháme. Těsto vložíme do chlebíčkové formy vymazané máslem a vysypané krupičkou, povrch uhladíme. Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut. Upečený chlebíček polijeme cukrovou polevou. Příprava polevy: V misce dohladka vymícháme moučkový cukr se 2 lžícemi studené vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.