Kapusta sterilovaná ve slaném nálevu

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Vápník
241 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu očistíme, listy nakrájíme na menší kousky. Vložíme do mírně osolené vody a povaříme 2-4 minuty. Poté ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Vodu smícháme se solí a kyselinou citronovou. Kapustu rozdělíme do sklenic a zalijeme nálevem. Zakápneme šťávou z citronu a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 30-40 minut.
  • 3
    Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme, tentokrát při teplotě 90 °C po dobu 30 minut. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.