Kapusta sterilovaná ve slaném nálevu
95 min.
Ingredience
- 1kilogramKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
- 15gramůSůl
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaKyselina citrónová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Vápník
241 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme, listy nakrájíme na menší kousky. Vložíme do mírně osolené vody a povaříme 2-4 minuty. Poté ihned zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Vodu smícháme se solí a kyselinou citronovou. Kapustu rozdělíme do sklenic a zalijeme nálevem. Zakápneme šťávou z citronu a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 30-40 minut.
- 3Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme, tentokrát při teplotě 90 °C po dobu 30 minut. Po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.