Kapusta v bílé omáčce

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Vložíme je do kastrolu na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka.
  • 2
    Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem a povaříme 10 minut. Omáčku přidáme ke kapustě, chvíli povaříme a na závěr přidáme žloutky rozmíchané v troše mléka. Již nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.