Kapustová polévka s rajčaty a masem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůKapusta hlávková
- 100gramůVepřová plec
- 2kusyRajčata
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle dozlatova. Vmícháme papriku, zalijeme vodou, přidáme omyté maso nakrájené na kostičky a podusíme.
- 2Když je maso téměř měkké, přidáme kapustu nakrájenou na čtverečky, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a sůl. Vše uvaříme doměkka.
- 3Při dovaření vlijeme do polévky kyselou smetanu rozšlehanou s moukou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.