Kapustové lívance kynuté
50 min.
Ingredience
- 2šálkyKapusta hlávková
- 20gramůDroždí
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrMléko polotučné
- 2plátkyAnglická slanina
- 1hrnekTuk
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1053 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
105 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a na hrubo nasekáme.
- 2Připravíme kvásek z vlahého mléka a droždí.
- 3Slaninu drobně nasekáme, sklovitě vyškvaříme, přilijeme mléko, vmícháme žloutky, mouku, kapustu, kvásek a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh.
- 4Z těsta pečeme lívance v lívanečníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.