Kapustové řízky smažené v těstíčku
50 min.
Ingredience
- 35gramůSůl
- 2500gramůKapusta hlávková
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 4litryVoda pitná
- 350mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
92 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme, omyjeme a v osolené vodě ji vaříme do poloměkka. Kapustu vyjmeme a nasekáme na drobno.
- 2Z mouky, vajec a mléka připravíme hladké těstíčko, přidáme sůl a vše dobře rozšleháme. Vmícháme vychladlou kapustu a tvoříme ploché řízky.
- 3V horkém oleji kapustové řízky smažíme po obou stranách dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.