Kapustové závitky s vejci
45 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,6litryVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ve studené vodě a oloupeme.
- 2Omytou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, odřízneme košťál a rozdělíme na listy.
- 3Listy složíme na sebe asi po 4 kusech, na každou porci dáme jedno vejce, zabalíme a ovážeme nití.
- 4Závitky obalujeme v mouce a po všech stranách rychle smažíme na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.