Kapustový salát v kořeněném nálevu

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
618 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu rozebereme na listy, omyjeme, odstraníme tvrdá žebra a listy nakrouháme na nudličky.
  • 2
    Připravenou kapustu krátce spaříme ve vroucí vodě (asi 1 minutu) a potom zchladíme tekoucí vodou. Necháme okapat.
  • 3
    Piniové oříšky nasucho opražíme v pánvi a spolu s okapanou kapustou vložíme do větší mísy.
  • 4
    V jiné míse smícháme olivový olej s vinným octem, mákem, sušeným celerem, mletou paprikou, cukrem a solí. Vše dobře rozšleháme a nálevem přelijeme salát. Mísou potřeseme a salát ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.