Kapustový salát v kořeněném nálevu
30 min.
Ingredience
- 1kusKapusta
- 50gramůOříšky piniové
- Nálev
- 60mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůOcet
- 1špetkaCeler sušený
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 0,25lžičkaMák mletý
- 0,25lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
618 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kapustu rozebereme na listy, omyjeme, odstraníme tvrdá žebra a listy nakrouháme na nudličky.
- 2Připravenou kapustu krátce spaříme ve vroucí vodě (asi 1 minutu) a potom zchladíme tekoucí vodou. Necháme okapat.
- 3Piniové oříšky nasucho opražíme v pánvi a spolu s okapanou kapustou vložíme do větší mísy.
- 4V jiné míse smícháme olivový olej s vinným octem, mákem, sušeným celerem, mletou paprikou, cukrem a solí. Vše dobře rozšleháme a nálevem přelijeme salát. Mísou potřeseme a salát ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.