Karamel krém
75 min.
Ingredience
- 60gramůCukr krupice
- 4decilitryLikér pomerančový
- Krém
- 400gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusVanilkový lusk
- 400gramůJahody lesní
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
221 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Cukr vsypeme do kastrůlku a rozpustíme na tmavý karamel. Kastrůlek s karamelem odstavíme z ohně. Pomalu a opatrně, za stálého mícháni přiléváme pomerančový likér. Když se vytvoří hrudky, tak vrátíme zpátky na sporák a při nízké teplotě je pomalým mícháním rozpustíme. Připravený karamel rozdělíme do osmí malých keramických mističek a necháme ztuhnout.
- 2Příprava krému: Do jiného kastrůlku vlijeme smetanu, vložíme semínka vanilky, přisypeme cukr a pomalým způsobem přivedeme k varu. Krém stáhneme ze sporáku a za stálého míchání vmícháme 3 ks žloutku a jeden bílek. Hotovým krémem polijeme vychladnutý karamel v mističkách. Mističky naskládáme ne pekáč, který naplníme do jedné třetiny vodou. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme přibližně 60 minut.
- 3Hotový krém vytáhneme z trouby, v lednici vychladíme a studený vyklopíme na talíře. Každou porci ozdobíme lesními jahody a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.