Karamelky s javorovým sirupem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
536 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na plech vsypeme vlašské ořechy a necháme je ve středně vyhřáté troubě asi 5 minut ztmavnout. Po vychladnutí je nasekáme.
  • 2
    V hrnci smícháme třtinový cukr, vanilkový cukr, sůl, smetanu, mléko, javorový sirup a máslo. Za stálého míchání směs přivedeme zvolna k varu a pod pokličkou povaříme 3 minuty. Pokličku odstraníme a bez míchání pomalu vaříme směs tak dlouho, až vznikne zlatě hnědý karamel.
  • 3
    Do hotového karamelu vmícháme nasekané ořechy.
  • 4
    Menší formu čtvercového tvaru vyložíme alobalem, který potřeme olejem. Vlijeme do ní hotový karamel, který necháme při pokojové teplotě asi 2 hodiny zchladnout.
  • 5
    Vychladlý karamel nakrájíme na kostky nožem namočeným v oleji. Bonbony uložíme do papírových košíčků nebo zabalíme do celofánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.