Karamelová omáčka s banány k ananasovým palačinkám
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 5gramůPomerančová kůra
- 1lžíceSirup javorový
- 550gramůKompot ananasový
- 75gramůCukr krupice
- 1lžíceMed včelí
- 300gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaKokos - mletý (Kopra)
- 400mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůBanány
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Vejce smícháme se špetkou soli, s pomerančovou kůrou, javorovým sirupem nebo cukrem a moukou. Postupně přiléváme 350 ml mléka a umícháme hladké těsto. Necháme 30 minut odpočívat a podle potřeby pak ještě přilijeme trochu mléka.
- 2Plátky ananasu necháme dobře okapat.
- 3V pánvi rozehřejeme trochu přepuštěného másla a nalijeme na ni čtvrtinu těsta. Po jedné minutě položíme na povrch palačinky tři plátky ananasu a posypeme je lžičkou strouhaného kokosu. Podle potřeby přidáme do pánve máslo, palačinku obrátíme a dopečeme. Další tři palačinky připravíme stejným způsobem.
- 4Cukr roztavíme na světlý karamel. Zahřejeme med a 250 g smetany a opatrně přilijeme ke karamelu. Banán oloupeme a vidličkou rozmačkáme. Přidáme jej do karamelové omáčky a prohřejeme. Vmícháme máslo a hmotu protřeme sítem. Podle potřeby přidáme zbývající smetanu.
- 5Omáčku k palačinkám můžeme podávat teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.