Karamelová omáčka s banány k ananasovým palačinkám

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce smícháme se špetkou soli, s pomerančovou kůrou, javorovým sirupem nebo cukrem a moukou. Postupně přiléváme 350 ml mléka a umícháme hladké těsto. Necháme 30 minut odpočívat a podle potřeby pak ještě přilijeme trochu mléka.
  • 2
    Plátky ananasu necháme dobře okapat.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme trochu přepuštěného másla a nalijeme na ni čtvrtinu těsta. Po jedné minutě položíme na povrch palačinky tři plátky ananasu a posypeme je lžičkou strouhaného kokosu. Podle potřeby přidáme do pánve máslo, palačinku obrátíme a dopečeme. Další tři palačinky připravíme stejným způsobem.
  • 4
    Cukr roztavíme na světlý karamel. Zahřejeme med a 250 g smetany a opatrně přilijeme ke karamelu. Banán oloupeme a vidličkou rozmačkáme. Přidáme jej do karamelové omáčky a prohřejeme. Vmícháme máslo a hmotu protřeme sítem. Podle potřeby přidáme zbývající smetanu.
  • 5
    Omáčku k palačinkám můžeme podávat teplou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.