Karamelové bonbony
45 min.
Ingredience
- 300gramůCukr krupice
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVanilkový lusk
- 30gramůSemínka slunečnicová loupaná
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Cukr
29 g
Vápník
225 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozpustíme 100g cukru a necháme zkaramelizovat. Odstavíme z plotny a vmícháme smetanu se zbylým cukrem. Do karamelu přidáme dužinu vydlabanou z vanilkového lusku, zamícháme a na mírném ohni zvolna povaříme asi 30 minut, aby se hmota odlepila ode dna. Slunečnicová semínka nasucho osmahneme a vmícháme do karamelové hmoty. Hmotu naplníme do máslem vymazané formy o velikosti asi 10x18cm. Necháme úplně vychladnout. Nožem namočeným do horké vody rozkrájíme plát na 60 malých kousků. Každý bonbon můžeme zabalit do fólie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.