Karamelové bonbony

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Cukr
29 g
Vápník
225 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozpustíme 100g cukru a necháme zkaramelizovat. Odstavíme z plotny a vmícháme smetanu se zbylým cukrem. Do karamelu přidáme dužinu vydlabanou z vanilkového lusku, zamícháme a na mírném ohni zvolna povaříme asi 30 minut, aby se hmota odlepila ode dna. Slunečnicová semínka nasucho osmahneme a vmícháme do karamelové hmoty. Hmotu naplníme do máslem vymazané formy o velikosti asi 10x18cm. Necháme úplně vychladnout. Nožem namočeným do horké vody rozkrájíme plát na 60 malých kousků. Každý bonbon můžeme zabalit do fólie.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.