Karamelové čtverečky
40 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 225gramůSýr krémový
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 450mililitrůMléko plnotučné
- 120gramůMandle
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
51 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Dvě třetiny mandlových nudliček nasekáme najemno, zbytek nakrájíme nahrubo, ty použijeme na ozdobu.
- 2V misce zpracujeme mouku, máslo, mandle a 30 g moučkového cukru, až vznikne drobenka.
- 3Drobenku upěchujeme do pekáče o rozměru 33x23 cm. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 15-20 minut dozlatova. Hotový korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 4Krémový sýr utřeme se 60 g cukru do pěny. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Třetinu smícháme se sýrovou směsí, kterou namažeme vychladlý korpus.
- 5Mléko s karamelovým pudinkem vyšleháme v míse a směs rozetřeme na vrstvu sýra.
- 6Do zbylé šlehačky přimícháme zbytek cukru a rozetřeme ji na pudinkový krém. Dáme do lednice vychladit asi na 4 hodiny.
- 7Mandle opražíme na suché pánvi dozlatova. Necháme vychladnout. Dezert rozkrájíme na čtverečky, vyjmeme z pekáče a ozdobíme mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.