Karamelové čtverečky

40 min.

Ingredience

    • 100gramůCukr moučkový
    • 120gramůMáslo čerstvé
    • 225gramůSýr krémový
    • 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
    • 450mililitrůMléko plnotučné
    • 120gramůMandle
    • 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
51 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě třetiny mandlových nudliček nasekáme najemno, zbytek nakrájíme nahrubo, ty použijeme na ozdobu.
  • 2
    V misce zpracujeme mouku, máslo, mandle a 30 g moučkového cukru, až vznikne drobenka.
  • 3
    Drobenku upěchujeme do pekáče o rozměru 33x23 cm. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 15-20 minut dozlatova. Hotový korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  • 4
    Krémový sýr utřeme se 60 g cukru do pěny. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Třetinu smícháme se sýrovou směsí, kterou namažeme vychladlý korpus.
  • 5
    Mléko s karamelovým pudinkem vyšleháme v míse a směs rozetřeme na vrstvu sýra.
  • 6
    Do zbylé šlehačky přimícháme zbytek cukru a rozetřeme ji na pudinkový krém. Dáme do lednice vychladit asi na 4 hodiny.
  • 7
    Mandle opražíme na suché pánvi dozlatova. Necháme vychladnout. Dezert rozkrájíme na čtverečky, vyjmeme z pekáče a ozdobíme mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.