Karamelové sušenky s pekanovými ořechy, slepované čokoládou
50 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda 80%
- 370gramůMáslo čerstvé
- 1hrnekCukr třtinový
- 1kusVejce slepičí
- 0,75lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1,5lžičkyCukr vanilka
- 1,5hrnkyMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůOřechy pekanové
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
47 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Máslo s hnědým cukrem rozšleháme mixérem dohladka, vmícháme 1 vejce a vanilku. Do stejné mísy prosejeme mouku, přidáme kypřicí prášek a sůl a zpracujeme těsto. Rozdělíme jej na 2 díly a z každého vytvoříme špalík. Zabalíme do fólie a necháme uležet v lednici min. 4 hodiny.
- 2Troubu předehřejeme na 180 °C. Špalíky nakrájíme ostrým nožem na 0,5 cm kolečka a vyrovnáme je na vymaštěný plech. Do kažého zamáčkneme 1/2 pekanového ořechu. Pečeme v prostředním patře trouby cca 12 minut dozlatova. Po vyjmutí necháme cca minutu chladnout na plechu a přemístíme do mísy.
- 3Mezitím co necháme sušenky vychladnout, připravíme náplň. Smetanu přivedeme téměř k varu, přelijeme jí na kousky nalámanou čokoládu, kterou necháme pomalu rozpustit. Po 5 minutách důkladně promícháme a necháme při pokojové teplotě vychladnout.
- 4Čokoládou naplníme sáček na zdobení a na polovinu sušenek vymáčkneme. Sušenky po 2 kusech slepíme k sobě. Uložíme na chladném místě a spotřebujeme do 5 dnů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.