Karamelový dezert se švestkami

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do smetany přidáme vanilkovou esenci, karamel a zahřejeme, aby se karamel rozpustil. Žloutky rozšleháme, z bílků ušleháme sníh. Žloutky zašleháme do smetany, pomalu přisypeme mouku, stále šleháme, zakápneme likérem a přimícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymaštěné formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně půl hodiny. V pánvi necháme lehce zkaramelizovat cukr, přisypeme posekaný rozmarýn, zalijeme vodou a provaříme. Přisypeme do karamelu půlky švestek bez pecek, povaříme pár minut a odstavíme.
  • 2
    Upečený dezert nakrájíme na kostky, upravíme na talířky, doplníme švestkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.