Karamelový dezert se švestkami
55 min.
Ingredience
- 50gramůKaramel
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5mililitrůTresť vanilková
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40mililitrůLikér krémový - Baileys
- 160gramůŠvestky
- 50gramůCukr krupice
- 2gramyRozmarýn čerstvý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do smetany přidáme vanilkovou esenci, karamel a zahřejeme, aby se karamel rozpustil. Žloutky rozšleháme, z bílků ušleháme sníh. Žloutky zašleháme do smetany, pomalu přisypeme mouku, stále šleháme, zakápneme likérem a přimícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymaštěné formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně půl hodiny. V pánvi necháme lehce zkaramelizovat cukr, přisypeme posekaný rozmarýn, zalijeme vodou a provaříme. Přisypeme do karamelu půlky švestek bez pecek, povaříme pár minut a odstavíme.
- 2Upečený dezert nakrájíme na kostky, upravíme na talířky, doplníme švestkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.