Karamelový grog z Hukvaldu
13 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 200mililitrůRum
- 8decilitrůVoda pitná
- 10kusůHřebíček
- 1lžíceSkořice celá
- 6lžicCukr krupice
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1V hlubší pánvi (nejlépe v teflonové) si rozpustíme za stálého míchání cukr na karamel a dáme pozor, aby se nám nezačal připalovat. Když je cukr téměř "na niť" přilijeme opatrně vodu, přidáme hřebíček a kousek celé skořice (ve vekosti polévkové lžíce) a při mírné teplotě a stálého míchání vaříme asi 6-7 minut.
- 2Potom pánev s karamelovou vodou odstavíme z plotny.
- 3Do hrnečků nalijeme po 50 ml rumu, zalijeme karamelovou vodou, přidáme na dochucení po 1 kolečku z citronu, který jsme si předtím omyli, osušili a nakrájeli.
- 4Grog z Hukvaldu pijeme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.