Karamelový grog z Hukvaldu

13 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubší pánvi (nejlépe v teflonové) si rozpustíme za stálého míchání cukr na karamel a dáme pozor, aby se nám nezačal připalovat. Když je cukr téměř "na niť" přilijeme opatrně vodu, přidáme hřebíček a kousek celé skořice (ve vekosti polévkové lžíce) a při mírné teplotě a stálého míchání vaříme asi 6-7 minut.
  • 2
    Potom pánev s karamelovou vodou odstavíme z plotny.
  • 3
    Do hrnečků nalijeme po 50 ml rumu, zalijeme karamelovou vodou, přidáme na dochucení po 1 kolečku z citronu, který jsme si předtím omyli, osušili a nakrájeli.
  • 4
    Grog z Hukvaldu pijeme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.