Karamelový krém

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
65 g
Cukr
56 g
Vápník
241 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme hnědý karamel tak, že v kastrůlku smícháme 200g cukru a 100ml vody a cukr necháme mírně zkaramelizovat. Nalijeme do formy s vysokými okraji.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 3
    Vanilkové lusky podélně rozpůlíme, vyškrábneme semínka a zahřejeme s mlékem. Mléko nám nesmí začít vařit.
  • 4
    V míse utřeme zbylý cukr s vejci a dalšími žloutky. Na tuto směs nalijeme teplé mléko a vše pak zcedíme přes jemné síto. Nalijeme do formy a pečeme 30minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.