Karamelový krém se šafránem

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
15 g
Sacharidy
72 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko dáme vařit, poté přisypeme polovinu cukru, necháme rozpustit a hrnec odstavíme z plotny.
  • 2
    Zbytek cukru nasypeme na hrnce a ohříváme až do rozpuštění na karamel. Mícháme, aby se nepřipálil.
  • 3
    Hotový karamel vmícháme do mléka s cukrem. Hrnec dáme vařit, ale neuvádíme k varu.
  • 4
    Smícháme tři vejce a 5 žloutků a šleháme do bílé pěny.
  • 5
    Vejce smícháme s ohřátým mlékem a pomalu mícháme.
  • 6
    Plech vyložíme papírem na pečení, posypeme šafránem a necháme chvíli péct v otevřené troubě.
  • 7
    Trochu šafránu přisypeme ke krému a ten opět ohříváme, ale nesmíme vařit.
  • 8
    Hustý krém nalijeme do servírovací misky a necháme vychladnout.
  • 9
    Podáváme vychlazené, posypané šafránem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.