Karamelový krém se šafránem
45 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 8kusůVejce slepičí
- 1špetkaŠafrán
- 750mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Mléko dáme vařit, poté přisypeme polovinu cukru, necháme rozpustit a hrnec odstavíme z plotny.
- 2Zbytek cukru nasypeme na hrnce a ohříváme až do rozpuštění na karamel. Mícháme, aby se nepřipálil.
- 3Hotový karamel vmícháme do mléka s cukrem. Hrnec dáme vařit, ale neuvádíme k varu.
- 4Smícháme tři vejce a 5 žloutků a šleháme do bílé pěny.
- 5Vejce smícháme s ohřátým mlékem a pomalu mícháme.
- 6Plech vyložíme papírem na pečení, posypeme šafránem a necháme chvíli péct v otevřené troubě.
- 7Trochu šafránu přisypeme ke krému a ten opět ohříváme, ale nesmíme vařit.
- 8Hustý krém nalijeme do servírovací misky a necháme vychladnout.
- 9Podáváme vychlazené, posypané šafránem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.