Karamelový nákyp

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
381 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr zahříváme na pánvi za stálého míchání, až zhnědne. Přilijeme vodu a povaříme na karamel. Potom přidáme mléko a 50 g másla a když je vše horké, vmícháme mouku. Mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá nádoby.
  • 2
    Do prochladlého těsta přimícháme vanilkový cukr, postupně po jednom žloutky a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Nákyp pečeme v máslem vymazané a strouhankou vysypané formě asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.