Karamelový nákyp
80 min.

Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 5lžicVoda pitná
- 40gramůCukr vanilka
- 1lžíceStrouhanka
- 40gramůCukr moučkový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 70gramůMouka pšeničná hrubá
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
381 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cukr zahříváme na pánvi za stálého míchání, až zhnědne. Přilijeme vodu a povaříme na karamel. Potom přidáme mléko a 50 g másla a když je vše horké, vmícháme mouku. Mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá nádoby.
- 2Do prochladlého těsta přimícháme vanilkový cukr, postupně po jednom žloutky a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Nákyp pečeme v máslem vymazané a strouhankou vysypané formě asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.