Karamelový pudink

60 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
67 g
Cukr
58 g
Vápník
193 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pánve nasypeme cukr, pomalu jej zahříváme bez míchání, až se rozpustí. Misky nebo formičky ponoříme do horké vody, vyndáme a rychle osušíme. Rozpuštěný cukr zlatavé barvy vlijeme do misek, otáčíme jimi, až se jejich vnitřky potáhnou, poté odložíme stranou.
  • 2
    Do hrnce vlijeme mléko, přidáme vanilkový lusk a přivedeme těsně pod bod varu. Přelijeme do nádoby, necháme vychladnout.
  • 3
    V míse ušleháme vejce, vanilkovou tresť a postupně zašleháváme cukr. Z mléka vyndáme vanilkový lusk, postupně ho zašleháme k vejcům.
  • 4
    Vaječnou směs přecedíme do misek, postavíme je na pečicí plech. Do plechu nalijeme vroucí vodu (do poloviční výše misek), plech vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pudink vaříme asi 40 minut, hotový je když do něj zaboříme nůž a po vytažní bude čistý.
  • 5
    Misky vyndáme z vody, necháme vychladnout, poté je uložíme na několik hodin do lednice.
  • 6
    Před podáváním objedeme kraje misek nožem s kulatou čepelí, na misku položíme dezertní talířek dnem vzhůru, misku s talířem společně obrátíme. Tak pudink vyklopíme, trocha karamelu se vylije na talířek. Podáváme s čerstvým ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.