Karamelový pudink
60 min.
Ingredience
- Karamel
- 175gramůCukr krupice
- 1litrMléko plnotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 175gramůCukr krupice
- 1lžičkaTresť vanilková
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
67 g
Cukr
58 g
Vápník
193 g
Postup přípravy
- 1Do pánve nasypeme cukr, pomalu jej zahříváme bez míchání, až se rozpustí. Misky nebo formičky ponoříme do horké vody, vyndáme a rychle osušíme. Rozpuštěný cukr zlatavé barvy vlijeme do misek, otáčíme jimi, až se jejich vnitřky potáhnou, poté odložíme stranou.
- 2Do hrnce vlijeme mléko, přidáme vanilkový lusk a přivedeme těsně pod bod varu. Přelijeme do nádoby, necháme vychladnout.
- 3V míse ušleháme vejce, vanilkovou tresť a postupně zašleháváme cukr. Z mléka vyndáme vanilkový lusk, postupně ho zašleháme k vejcům.
- 4Vaječnou směs přecedíme do misek, postavíme je na pečicí plech. Do plechu nalijeme vroucí vodu (do poloviční výše misek), plech vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pudink vaříme asi 40 minut, hotový je když do něj zaboříme nůž a po vytažní bude čistý.
- 5Misky vyndáme z vody, necháme vychladnout, poté je uložíme na několik hodin do lednice.
- 6Před podáváním objedeme kraje misek nožem s kulatou čepelí, na misku položíme dezertní talířek dnem vzhůru, misku s talířem společně obrátíme. Tak pudink vyklopíme, trocha karamelu se vylije na talířek. Podáváme s čerstvým ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.