Karbanátky z fazolí s hrozinkami
55 min.
Ingredience
- 230gramůFazole
- 700mililitrůVoda pitná
- 30gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůHrozinky
- 80gramůStrouhanka
- 100gramůZakysaná smetana
- 70mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
912 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
116 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
640 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě a vaříme zhruba 30 minut, až jsou fazole úplně měkké. Uvařené fazole scedíme, necháme okapat a umeleme na masovém strojku.
- 2K fazolové hmotě přimícháme cukr, vejce, hrozinky a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, tvarujeme z něj karbanátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.
- 3Karbanátky servírujeme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.