Karbanátky z mletých slanečků
45 min.
Ingredience
- 4kusySlaneček
- 100gramůŽemle tuková
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceZakysaná smetana
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
199 mg
Cukr
638 mg
Postup přípravy
- 1Slanečky na chvíli namočíme do části mléka, vyjmeme a stáhneme z kůže. Žemle navlhčíme zbylým mlékem, vymačkáme a umeleme spolu se slanečky. Do směsi přidáme 2 žloutky, 1 bílek, zakysanou smetanu a nasekaný kopr. Vše dobře promícháme. Z připravené hmoty tvarujeme karbanátky, potřeme je rozšlehaným bílkem a obalíme ve strouhance. Karbanátky smažíme na pánvi na másle dozlatova. Vhodnou přílohou jsou smažené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.