Karelská telecí játra na houbách
80 min.
Ingredience
- 50gramůHouby sušené
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůJátra telecí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 4lžičkyBrusinky
- 4lžíceGouda
- 8plátkůVeka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve propláchneme sušené hřiby a na 0.5 hodiny je necháme namočené ve vlažné vodě, ve které je povaříme, a pak nadrobno nasekáme. Mezitím nakrájíme cibuli a ve větší pánvi ji na másle necháme zesklovatět.
- 2Telecí játra nakrájená na kousky poklademe na pánev k cibulce, 6 minut je opékáme ze všech stran, přidáme sekané houby a vše společně ještě opečeme. Zaprášíme moukou, necháme vysmahnout, zalijeme horkým zeleninovým vývarem, promícháme a necháme asi 15 minut dusit, až játra změknou. Potom je zalijeme kysanou smetanou, osolíme a promícháme.
- 3Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek a do každé vmícháme 1 lžičku brusinkové zavařeniny. Povrch posypeme strouhaným sýrem, misky vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.
- 4Podáváme s bílým pečivem jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.