Kari pasta massaman

15 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2860 kcal
Bílkoviny
118 g
Tuky
44 g
Sacharidy
631 g
Vláknina
172 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chilli papriky zbavíme stopek a semínek a rozkrojíme je. Papriky namočíme na 2 minuty do horké vody, aby změkly. Až vodu slijeme, papriky nahrubo nasekáme.
  • 2
    V mixéru zpracujeme chilli papriky, citronovou trávu, galgán, hřebíček, skořici, semínka kardamomu a muškátový oříšek na pastu. Přidáme česnek, šalotku, kořen koriandru a nakonec garnátovou (krevetovou) pastu. Pokud se všechny ingredience nespojí, přilijeme rostlinný olej.
  • 3
    Hotovou pastu uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici 2 týdny, v mrazáku až 2 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.