Kari z džungle s garnáty

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
5 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
566 mg
Cukr
571 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupeme a očistíme čerstvé garnáty a každý nařízneme podélně na hřbetu, aby se mohli rozevřít (u hlavičky a ocasu necháme spojené).
  • 2
    V pánvi WOK rozpálíme olej a vložíme 2 polévkové lžíce kari pasty z džungle. Kari z "džungle" je pasta. V hmoždíři rozdrtíme dohladka lusky papriček ptačí oko, nasekané na malé kousky, 2 cm kousek galgánu také nasekaný, snítky citronové trávy, pouze bílé, nadzemní část, nadrobno nasekané, najemno nasekané červené asijské šalotky, česnek a garnátovou pastu (nebo 1 lžíci mletých sušených garnátů).
  • 3
    Stále směs mícháme, dokud nezačně příjemně vonět. Přilijeme 410 ml vody a ztlumíme plamen na střední teplotu. Přidáme mladé kukuřičky, každou podélně rozkrojenou na polovinu a lilky a další 1-2 minuty dusíme. Do toho přidáme houby (větší kusy rozřízneme na polovinu) a garnáty. Přilijeme do směsi rybí omáčku a přisypeme cukr. Dusíme tak dlouho, dokud se garnáti nerozevřou a nezrůžoví.
  • 4
    Dle chuti dokořeníme a posypeme na talíři natrhanými kaffirovými listy a bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.