Kari z džungle s garnáty
35 min.
Ingredience
- 2kusyCitronová tráva
- 4stroužkyČesnek
- 400gramůGarnát obecný
- 4kusyBaby kukuřice
- 410mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOmáčka rybí
- 3kusyKafirové listy
- 75gramůThajský lilek
- 50gramůHlíva ústřičná
- 1hrstBazalka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusGalgan
- 8kusůPaprička ptačí oko
- 4kusyČervená asijská šalotka
- 1lžíceBarbecue omáčka
- 0,5lžičkaCukr palmový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
5 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
566 mg
Cukr
571 mg
Postup přípravy
- 1Vyloupeme a očistíme čerstvé garnáty a každý nařízneme podélně na hřbetu, aby se mohli rozevřít (u hlavičky a ocasu necháme spojené).
- 2V pánvi WOK rozpálíme olej a vložíme 2 polévkové lžíce kari pasty z džungle. Kari z "džungle" je pasta. V hmoždíři rozdrtíme dohladka lusky papriček ptačí oko, nasekané na malé kousky, 2 cm kousek galgánu také nasekaný, snítky citronové trávy, pouze bílé, nadzemní část, nadrobno nasekané, najemno nasekané červené asijské šalotky, česnek a garnátovou pastu (nebo 1 lžíci mletých sušených garnátů).
- 3Stále směs mícháme, dokud nezačně příjemně vonět. Přilijeme 410 ml vody a ztlumíme plamen na střední teplotu. Přidáme mladé kukuřičky, každou podélně rozkrojenou na polovinu a lilky a další 1-2 minuty dusíme. Do toho přidáme houby (větší kusy rozřízneme na polovinu) a garnáty. Přilijeme do směsi rybí omáčku a přisypeme cukr. Dusíme tak dlouho, dokud se garnáti nerozevřou a nezrůžoví.
- 4Dle chuti dokořeníme a posypeme na talíři natrhanými kaffirovými listy a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.