Karibské kuře
40 min.
Ingredience
- 1000gramůKuřecí stehna
- 2kusyLimetka
- 5gramůPepř cayenský
- 2kusyMango
- 10mililitrůOlej olivový
- 50gramůCukr třtinový
- 10gramůPetržel - nať
- 20gramůKokos - mletý (Kopra)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
37 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme je do velké mísy. Limety důkladně omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Kuřecí stehna poprášíme kajenským pepřem a pokapeme limetovou šťávou. Mísu přikryjeme a odložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny, lépe však přes noc.
- 2Manga oloupeme, odstraníme z nich pecku a dužninu nakrájíme na plátky.
- 3Kuřecí stehna vyjmeme i z marinády, marinádu odložíme k dalšímu použití. Na velké pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme olej a prudce opečeme kuřecí stehna. Pravidelně je obracíme, aby se dobře propekla. Vmícháme odloženou marinádu, kůru z limet, plátky manga a tmavý třtinový cukr.
- 4Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání mírně dusíme zhruba 15 minut. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dostatečně podušená — šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami kokosu (není nutné), ozdobíme klínky limety a petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.