Karlovarská telecí kýta
110 min.
Ingredience
- 80gramůVejce slepičí
- 750gramůTelecí kýta
- 100gramůTuk
- 110gramůRajčata
- 30gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
- 75gramůŠunka dušená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
132 mg
Cukr
351 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění.
- 2Šunku a rajčata nakrájíme na kousky a podusíme je na polovině tuku, osolíme a spojíme rozkvedlanými vejci. Po prochladnutí touto směsí naplníme kapsu v mase a uzavřeme jehlou nebo sešijeme režnou nití.
- 3Maso osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme druhou polovinu tuku, máslo a podlijeme teplou vodou. Za stálého obracení, přelévání šťávou a podlévání teplou vodou maso doměkka a dozlatova opečeme.
- 4Hotové maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu zalijeme teplou vodou, rozmícháme, provaříme a dosolíme.
- 5Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník.
- 6Při podávání maso krájíme na plátky a podléváme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.