Karlovarská telecí kýta

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
132 mg
Cukr
351 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme kapsu na naplnění.
  • 2
    Šunku a rajčata nakrájíme na kousky a podusíme je na polovině tuku, osolíme a spojíme rozkvedlanými vejci. Po prochladnutí touto směsí naplníme kapsu v mase a uzavřeme jehlou nebo sešijeme režnou nití.
  • 3
    Maso osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme druhou polovinu tuku, máslo a podlijeme teplou vodou. Za stálého obracení, přelévání šťávou a podlévání teplou vodou maso doměkka a dozlatova opečeme.
  • 4
    Hotové maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu zalijeme teplou vodou, rozmícháme, provaříme a dosolíme.
  • 5
    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník.
  • 6
    Při podávání maso krájíme na plátky a podléváme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.