Karlovarská vejce v kelímku
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250gramůChřest bílý
- 8kusůVejce slepičí
- 5,5decilitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
36 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Porcelánové kokotky (mističky) vymastíme máslem, zalijeme smetanou a vložíme hlavičky předem uvařeného chřestu. Osolíme a přidáme vyklepnutá vejce.
- 2Vaříme v páře, až se srazí bílek a žloutek bude vláčný.
- 3Podáváme v kokotkách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.