Karlovarské preclíčky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí, cukru, vlažného mléka a trochy mouky připravíme kvásek. Po vykynutí do něj přidáme nakrájené máslo, špetku soli a vypracujeme tužší těsto. Necháme je v chladu asi 30 minut odpočinout.
  • 2
    Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silné tyčinky, ze kterých tvarujeme preclíky. Urovnáme je na suchý plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme solí a kmínem.
  • 3
    Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení je ihned odebereme z plechu.
  • 4
    Podáváme k čaji nebo k vínu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.