Karlovarské preclíčky
45 min.
Ingredience
- 160gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCukr moučkový
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyKmín celý
- 2lžičkySůl mořská
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5centilitrůMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z droždí, cukru, vlažného mléka a trochy mouky připravíme kvásek. Po vykynutí do něj přidáme nakrájené máslo, špetku soli a vypracujeme tužší těsto. Necháme je v chladu asi 30 minut odpočinout.
- 2Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silné tyčinky, ze kterých tvarujeme preclíky. Urovnáme je na suchý plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme solí a kmínem.
- 3Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení je ihned odebereme z plechu.
- 4Podáváme k čaji nebo k vínu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.