Karlovarský hovězí guláš
120 min.

Ingredience
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 1litrHovězí vývar základní
- 800gramůMléko polotučné
- 750gramůHovězí maso přední
- 100gramůTuk
- 20gramůSůl
- 200gramůCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- 2Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, zpěníme ji na tuku a přidáme mletou papriku. V tomto základu podusíme nakájené maso. Přilijeme trochu vývaru, osolíme a maso podusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme teplým vývarem.
- 3Měkké maso vyjmeme a přendáme do kastrolu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání povaříme.
- 4Před koncem varu přilijeme smetanu, převaříme a omáčku procedíme hustým cedníkem zpět na maso.
- 5Příprava máslových noků: Mléko svaříme se solí a tukem, za stálého míchání přidáme prosátou mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nebude lepit na okraje nádoby.
- 6Do prochladlého těsta postupně vmícháme celá vejce a žloutky. Lžící tvarujeme noky a vaříme je 3-4 minuty v osolené vodě.
- 7Uvařené noky cedníkem vyjmeme, propláchneme ve studené vodě, necháme okapat a zalijeme trochou hovězího vývaru.
- 8Při podávání noky vložíme přímo do guláše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.