Karlovarský svatební knedlík
75 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 3litryVoda pitná
- 4kusyRohlíky bílé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
536 mg
Postup přípravy
- 14 žemle pokrájíme na kostičky, které osmažíme na másle(1.5 lžíce) dozlatova.
- 21.5 lžíce měkkého másla utřeme se solí do pěny, postupně budeme přidávat 6 žloutků. Když je máslo utřené, přimícháme mléko, mouku a osmažené kostičky žemlí. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta.
- 3Ve větším hrnci přivedeme k varu 3 l vody. Těsto vložíme do máslem (1 lžíce) potřeného plátěného ubrousku, zavážeme, vytvarujeme a zavěsíme na vařečku, kterou zavěsíme na hrnec. Těsto v utěrce musí být celé ponořeno ve vodě. Vaříme přibližně 50-60 minut.
- 4Horký knedlík potřeme máslem, nakrájíme a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.