Karlovarský svatební knedlík

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
536 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    4 žemle pokrájíme na kostičky, které osmažíme na másle(1.5 lžíce) dozlatova.
  • 2
    1.5 lžíce měkkého másla utřeme se solí do pěny, postupně budeme přidávat 6 žloutků. Když je máslo utřené, přimícháme mléko, mouku a osmažené kostičky žemlí. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta.
  • 3
    Ve větším hrnci přivedeme k varu 3 l vody. Těsto vložíme do máslem (1 lžíce) potřeného plátěného ubrousku, zavážeme, vytvarujeme a zavěsíme na vařečku, kterou zavěsíme na hrnec. Těsto v utěrce musí být celé ponořeno ve vodě. Vaříme přibližně 50-60 minut.
  • 4
    Horký knedlík potřeme máslem, nakrájíme a podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.