Karobový dezert s jogurtovou polevou
60 min.
Ingredience
- Krém
- 50gramůZakysaná smetana
- 5lžicSýr Lučina - termizovaný
- 1lžíceMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůVišně
- 1,5lžíceČokoláda 70% kakao
- 250gramůŘecký jogurt
- 1lžíceSirup Golden
- Těsto
- 200gramůMouka špaldová
- 5lžicKarob
- 1špetkaSůl mořská
- 1gramMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceSirup javorový
- 2špetkyKypřicí prášek do pečiva
- 1kusJablka
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Menší pečící plech (asi 20x20cm) vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme 180°C.
- 2Do mísy nasypeme špaldovou mouku, přídáme karob, sůl a kypřící prášek. Omyté oloupané jablko jemně nastrouháme do mísy k mouce, přidáme javorový sirup, med, mírně rozšlehané vejce a olej. Těsto vymícháme dohladka, pak ho nalejeme na připravený plech a pečeme pouze 10 minut.
- 3Mezitím si připravíme krém: v misce si vymícháme zakysanou smetanu s jogurtem, Lučinou, zlatým sirupem, medem a rozšlehaným vejcem. Čerstvé višně omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Čokoládu si pokrájíme na malé kousky.
- 4Těsto po 10 minutách vytáhneme z trouby, přelejeme ho krémem po celé ploše, poklademe na něj višně, posypeme čokoládou a znovu ho dáme péct. Pečeme ha dalších 20-25 minut .
- 5Upečený dezert necháme vychladnout, pak ho dáme do chladničky minimálně na 3 hodiny, aby pořádně ztuhnul.
- 6Pak ho nakrájíme na porce a sservírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.