Karotka s křenem dušená na másle se smetanou
40 min.
Ingredience
- 1350gramůMrkev kořen
- 150mililitrůVoda pitná
- 20gramůSůl
- 150gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůKřen
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, opláchneme a nakrájíme na malé hranolky nebo na plátky. Zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidáme polovinu dávky másla a částečně podusíme.
- 2Potom mírně zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme smetanou, dobře rozmícháme a za občasného promíchání udusíme téměř doměkka.
- 3Nakonec přidáme jemně nastrouhaný křen, zbylé máslo, pokrm přisladíme, přisolíme a ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.