Karotka v sirupu

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Karotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na delší špalíčky. Vložíme ji do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená, osolíme, osladíme a přidáme máslo. Vaříme zprudka, aby se voda rychleji odpařovala. Jakmile šťáva začne houstnout, zmírníme oheň, promícháváme a obalujeme ve vzniklém sirupu. Až bude karotka lesklá od másla, odstavíme.
  • 2
    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.