Karotková příloha k masu

17 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladou karotku oškrabeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka (5-7mm). Karotku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, dochutíme 1-2 špetkami soli a dusíme pod poklicí 2 minuty. Poté karotku scedíme, necháme řádně okapat a ještě horkou dáme do mísy.
  • 2
    Přidáme k ní špetku chilli, slunečnicová semínka, med, nadrobno pokájené omyté lístky máty, špetku zázvoru, olivový olej a bílé polosuché víno. Karotku se všemi ingrediencemi důkladně promícháme a necháme v pokojové teplotě 20-30 minut odležet - mísu zakryjeme. Občas karotku promícháme, pak podáváme jako pikantní přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.