Karotková příloha k masu
17 min.
Ingredience
- 400gramůKarotka
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžičkaMed akátový
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 3lžíceVíno bílé
- 20gramůSemínka slunečnicová loupaná
- 3lžíceMáta
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mladou karotku oškrabeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka (5-7mm). Karotku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, dochutíme 1-2 špetkami soli a dusíme pod poklicí 2 minuty. Poté karotku scedíme, necháme řádně okapat a ještě horkou dáme do mísy.
- 2Přidáme k ní špetku chilli, slunečnicová semínka, med, nadrobno pokájené omyté lístky máty, špetku zázvoru, olivový olej a bílé polosuché víno. Karotku se všemi ingrediencemi důkladně promícháme a necháme v pokojové teplotě 20-30 minut odležet - mísu zakryjeme. Občas karotku promícháme, pak podáváme jako pikantní přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.